Projecten

Douanezaken

Op deze pagina staat nieuws over douanezaken waar ACN bij betrokken is.
Neem voor meer informatie contact op info@acn.nl of 020 - 316 3940.


Douane organiseert vier webinars over AGS 2

Douane organiseert vier webinars over AGS 2
14-03-2014
In de periode april-juni organiseert de Douane een viertal webinars voor nog nader te bepalen groepen aangevers en softwareleveranciers. Tijdens deze webinars - laagdrempelige, live presentaties over AGS op internet – beantwoordt een panel van douanemedewerkers online algemene en bedrijfsspecifieke vragen van de deelnemers. Bedrijven die aan zo’n webinar meedoen, kunnen straks goed voorbereid aan de slag met AGS 2.

Verdere uitbreiding Documentloos Goederen Volg Systeem (DGVS) in zicht

22-07-2013
Het DGVS "bewaakt" het transport van doauengoederen tussen ruim 50 bedrijven op Schiphol geheel automatisch door centrale registratie en verwerking van alle goederenbewegingen. Na wat opstartproblemen in de eerste jaren kan DGVS een groot succes genoemd worden. Als beheerder van het DGVS voert ACN overleg met de Douane over uitbreiding, zodat nog meer bedrijven de voordelen hiervan kunnen ondervinden.

Vragen over douanezaken? Ga naar het Forum op CargoHub.nl

22-03-2012
Op het Forum van CargoHub, een onafhankelijk platform om vragen te stellen en informatie te delen, staat ook informatie over douanezaken. CargoHub is een virtuele ontmoetingsplaats voor medewerkers van expediteurs, vervoerders, afhandelaren, importeurs, exporteurs, etc.

Uitbreiding Vrije Zone per 1 januari 2012

Uitbreiding Vrije Zone per 1 januari 2012
02-01-2012
De uitbreiding van de Vrije Zone (type II) is een feit. ACN en de stuurgroep DGVS hebben hier lang bij de Douane op aangedrongen.

Door de goede performance van alle huidige deelnemers aan het DGVS en het beheer vanuit ACN is dit uiteindelijk tot stand gekomen.

Blijf op de hoogte met Douane Actueel

22-07-2011
Douane actueel is de nieuwe digitale nieuwsbrief op www.douane.nl. U leest daarin de laatste wijzigingen en ander relevant nieuws op Douanegebied. Met Douane actueel biedt de Douane zijn doelgroepen informatie via één kanaal. De nieuwsbrief is beschikbaar voor iedereen en is gericht op import- en exportbedrijven, bedrijven in de logistieke keten, fiscaal adviseurs en intermediairs en andere belangstellenden. Nieuwsberichten en een agenda bieden u informatie op maat, waardoor u makkelijker aan uw verplichtingen kunt voldoen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de Douane zie verder.

Eén loket Douane: Customs Control Centre Schiphol

22-07-2010
Ter bevordering van een meer centrale aansturing van haar handhavingsprocessen heeft de Douane diverse douaneonderdelen samengevoegd tot een nieuw organisatieonderdeel: Customs Control Centre Schiphol.